11

طرز تهیه “دمی گوجه”

  • 17 آوریل 2021 - 11:08
طرز تهیه “دمی گوجه”
“دمی گوجه” با مواد اولیه بسیار ساده ای طبخ می شود اما طعم بی نظیری را دارد که در عین سادگی مورد علاقه بسیاری از مردم نیز می باشد.

مواد لازم برای تهیه دمی گوجه:

  • برنج:۱ و ۱/۲ پیمانه
  • گوجه فرنگی متوسط : ۶ عدد
  • پیاز :۲ عدد پیاز
  • رب گوجه فرنگی :۱ قاشق غذا خوری
  • کره :۳۰ گرم
  • نمک، فلفل و زرچوبه :به مقدار لازم

دمی گوجه

دمی گوجه خانگی با سالاد شیرازی

طرز تهیه دمی گوجه

برای درست کردن این پلو باید ابتدا برنج رابشویید و ۲ تا ۳ ساعت قبل خیس کنید .

این پلو بهتر است بصورت کته درست شود تا هم خوشمزه تر شود و هم مواد مغذی برنج از بین نرود.

آب برنج باید به صورتی باشد که حدود نصف یک بند انگشت آب بالای برنج ایستاده باشد. کمی هم نمک به آن اضافه کنید .حتما برنج را بچشید تا میزان نمک زیاد نشود.

پیاز ها را نگینی خرد کنید.

تابه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید و بعد از داغ شدن روغن پیازها را داخل روغن تفت دهید.

وقتی پیازها نرمو سبک شدند ، به آن زرد چوبه و فلفل اضافه کنید و تفت دهید .

بعد از یک دقیقه تفت ادویه ها رب گوجه فرنگی را به پیاز ها اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود و رنگ دهد.

گوجه فرنگی ها را پوست بگیرید و خرد کنید. سپس به همراه کره و مقداری نمک به مواد پیاز و رب تفت داده شده اضافه کنید و هم بزنید.

طرز تهیه دمی گوجه

دمی گوجه ساده

حرارت را ملایم کنید تا گوجه ها بپزند و آبشان کشیده شود.

قابلمه برنج را روی حرارت قرار دهید و در آن را بگذارید تا آب برنج به جوش بیاید و بخار شود.

قبل از اینکه آب برنج کاملا کشیده شود مایه دمی گوجه را به برنج اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا آب برنج کاملا کشیده شود.

سپس حرارت را کم میکنیم و یک شعله پخش کن زیر قابلمه قرار میدهیم تا ته برنج نسوزد و ته دیگ خوشرنگی داشته باشید.

بعد از ۴۵ تا ۵۰ دقیقه دم کشیدن پلو ، آن را در ظرف بکشید و در کنار ترشیجات مختلف و سبزی خوردن میل کنید.

نکاتی برای خوشمزه تر شدن و خوش رنگ تر شدن دمی گوجه:

  • در صورت دلخواه به دمی گوجه ،سیب زمینی هم میشود اضافه کرد.
  • اگر یک عدد لیمو عمانی به برنج در حال جوشیدن اضافه کنید دمی گوجه شما خوشمزه تر میشود.
  • برای خوشرنگ تر شدن غذا میتوانید یک قاشق رب گوجه فرنگی به غذا اضافه کنید.
  • با اضافه کردن ۲ تا ۶ قاشق شیر به برنج ته دیگ خوشرنگ تری داشته باشید.البته با اینکار باید مقدار آب برنج را کم کنید.
  • بعد از دم کشیدن غذا روی آن مقداری کره بریزید.

نکات تکمیلی در مورد دمی گوجه

دمی گوجه جزو پلو و چلو میباشد
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱ ساعت میباشد .
دمی گوجه را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری – افطار – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد .

لینک کوتاه : https://www.aparatme.ir/?p=6662
  • نویسنده : حسن
  • ارسال توسط :
  • منبع : نمناک
  • 929 بازدید

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.