موادلازم کیک اسفنجی:
- تخم مرغ :۴ عدد
- آرد :۱۰۰ گرم
- بیکینگ پودر :یک دوم قاشق چایخوری
- آب جوش :۲ قاشق سوپ خوری
- وانیل:یک چهارم قاشق چایخوری
- شکر :۱۰۰ گرم
مواد لازم برای تزیین کیک:
- خامه شیرین شده قنادی :۵۰۰ الی ۶۰۰ گرم
- کمپوت میوه یا موز :به میزان لازم
مواد گاناش روی کیک :
- خامه صبحانه:۱۳۰ گرم
- شکلات تلخ یا شیری بسته به ذائقه خودتان:۱۰۰ گرم
کیک ساده وانیلی با تزیین
طرز تهیه کیک تولد :
زرده و سفیده تخم مرغ را از هم جدا کنید و شکر را با زرده با هم مخلوط کنید و با همزن برقی هم بزنید.
آب جوش را هم از همان ابتدا به زرده و شکر اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید و در فاصله هم زدن وانیل را هم اضافه کنید.
وقتی مواد کشدار و کرمی رنگ شد هم زدن را متوقف کنید.
پره های هم زن را کاملا تمیز و خشک کنید و سفیده تخم مرغ را هم بزنید. تا جایی که پف کند و جای پره های هم زن روی آن باقی بماند.
سپس سفیده را به زده اضافه کنید و با به همراه لیسک به صورت دورانی هم بزنید تا پف سفیده نخوابد.
آرد را با بیکینگ پودر مخلوط کنید و از الک رد کنید.سپس به مواد تخم مرغی کیک اضافه کنید.
یک قالب گرد معمولی ۲۰ سانتی را انتخاب کنید و کف آن را با کاغذ روغنی بپوشانید.( اصلا نیازی به چرب کردن قالب و یا کاغذ روغنی نیست )
تمام مواد کیک را داخل قالب بریزید و در فر گرم شده با حرارت ۱۷۵ درجه سانتی گراد به مدت ۵۰ دقیقه قرار دهید.
بعد از اینکه کیک پخت آن را از فر بیرون بیاورید و بعد از ۱۰ دقیفه از قالب جدا کنید و بر روی توری آهنی قرار دهید تا کاملا سرد شود.
روی کیک را با یک دست نگه دارید و با چاقوی مخصوص برش کیک ، کیک را به دو یا ۳ قسمت مساوی تقسیم کنید.
به اندازه نیازتان از خامه بردارید و بگذارید تا در دمای محیط یخ آن باز شود، به طوری که بتوان با هم زن آن را هم زد.
وقتی خامه پف کرد و رد پره های هم زن روی آن باقی ماند ، خامه آماده است.
روی برش های کیک را با آب کمپوت ، توسط قلمو مرطوب کنید و خامه را روی آن بمالید.و بر روی خامه میتوانید از میوه کمپوت های مختلف و یا گردو و موز استفاده کنید.
سپس برش بعدی کیک را روی آن قرار دهید و تمام سطح و دیواره کیک را با خامه بپوشانید و صاف و تمیز کنید.
برای تزیین روی سطح کیک ،خامه صبحانه را داخل ظرفی ریخته و روی حرارت کم قرار دهید تا خامه آب شود.
بعد شکلات های تکه ای را داخل خامه بریزید و خامه را از روی حرارت بردارید.مخلوط شکلات با خامه را خوب هم بزنید تا شکلات ذوب شود.
بعد آن را از صافی رد کنید تا گاناش صاف و یکدستی داشته باشید.سپس گاناش را روی خامه کیک بریزید و با میوه ها و شکلات های دلخواه روی آن را تزیین کنید.
درست کردن کیک با تزیین خامه و شکلات
نکات تکمیلی در مورد کیک ساده تولد
کیک ساده تولد جزو کیک و شیرینی – انواع کیک میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۲۰دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۵۰دقیقه میباشد .
کیک ساده تولد را می توانید در وعده صبحانه – میان وعده – سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۸ نفر مناسب میباشد .