نکات و فوت و فن های کوفته تبریزی مجلسی :
کوفته تبریزی یکی از بهترین و خوشمزه ترین غذاهای سنتی ایران می باشد که منتسب به شهر تبریز است و تفاوت آن با دیگر کوفته در طرز تهیه و مواد اولیه این کوفته است.اگر فوت و فن کوفته تبریزی را ندانید بدون شک کوفته شما وا می رود و حالت توپی و گرد خود را از دست می دهد.
نکات مهم پخت کوفته تبریزی :
- باید مقدار مواد اولیه متناسب باشد یعنی باید در اندازه گیری مواد اولیه دقت کافی داشته باشید اگر میزان گوشت به نسبت بقیه مواد زیاد شود کوفته سفت می شود و اگر میزان لپه و برنج زیاد باشد کوفته وا می رود.
- یکی از مهمترین نکات تهیه کوفته تبریزی انتخاب گوشت مناسب آن است. گوشتی مناسب کوفته است که ترکیبی از گوشت گوسفندی و گوشت گوساله باشد و نباید چربی داشته باشد.
- برای ایجاد چسبندگی و جلوگیری از وا رفتن کوفته، گوشت را ۲ بار چرخ کنید.
- برای اینکه کوفته وا نرود مواد اولیه را حدود ۱۰ دقیقه ورز دهید تا حالت چسبندگی به خود بگیرد.
- موقع اضافه کردن کوفته ها به مایع سس، دمای مایع سس بسیار اهمیت دارد چون باید سس به جوش بیاید و سپس شما کوفته ها را درون مایع سس قرار دهید.
- میزان اندازه مایع سس نباید خیلی کم و خیلی زیاد باشد و باید تا ۷۰% کوفته، سس مایع داشته باشید و نباید به طور کامل کوفته ها پوشیده شده باشد.
- در ۲۰ دقیقه اولی که کوفته ها درون سس مایع قرار می گیرند به هیچ عنوان کوفته و قابلمه را تکان ندهید چون زمان حساسی است و ممکن است کوفته ها ترک بخورد.
- برای جلوگیری از وا رفتن کوفته حتما آب پیاز را کامل بگیرد و اینکه برنج و لپه را نیم پز کنید (به طور کامل نپزید).
- برای اینکه کوفته وا نرود از ظرف بزرگ استفاده کنید تا کوفته ها روی هم نباشند و درب قابلمه را در ۱۰ دقیقه اول پخت نگذارید.
- برای اینکه از وا رفتن کوفته جلوگیری کنید بهتر است بعد از آماده کردن مواد کوفته روی آنها را بپوشایند و مدتی در یخچال بگذارید و استراحت دهید.
- سبزی کوفته تبریزی هر چقدر تازه باشید به همان اندازه کوفته خوشمزه و خوش عطر خواهد شد و سبزی آن شامل تره، نعنا،جعفری، پیازچه و ریحون می باشد.
- اگر مقداری عدس خام را چرخ کنید و به مواد اضافه کنید کوفته وا نمی رود.
- اضافه کردن آرد و تخم مرغ به مواد کوفته باعث می شود وقتی آن را درون سس مایع میگذارید متلاشی نشود.