مواد لازم برای طبخ لازانیا
لازانیا درست کردن اصول پیچیده ای ندارد اما اگر با این نحوه که در آشپزخانه اپاراتمی برای شما بیان شده است لازانیا را تهیه کنید قطعا بهترین طعم را تجربه خواهید کرد.
مواد | اندازه | مقیاس |
---|---|---|
لازانیا | ۱ | بسته |
پیاز | ۷ | عدد |
قارچ | ۱ | عدد |
گوشت چرخ کرده | ۲۵۰ | گرم |
فلفل دلمه ای | ۱ | عدد |
نمک | به مقدار لازم | * |
فلفل | به مقدار لازم | * |
زردچوبه | به مقدار لازم | * |
رب گوجه فرنگی | ۲ | قاشق غذاخوری |
کره | ۳۰ | گرم |
آرد سفید | ۱/۵ | قاشق غذاخوری |
شیر گرم | ۱/۵ | لیوان |
سیب زمینی ورقه ای | به اندازه کف ظرف | * |
ادویه مخصوص لازانیا | * | * |
پنیر پیتزای رنده شده | ۲۵۰ | گرم |
فرمول پخت لازانیای خوشمزه
پخت لازانیا بدون فر
روش درست کردن لازانیا بدون فر
ابتدا باید قارچ های شسته و خشک شده را به صورت ورقه ای خرد کنیم و در کمی روغن تفت دهیم .
مقدار کمی هم نمک روی آن می پاشیم تا مزه دار شود و روی حرارت بالا کمی تفت بخورد و آب نیندازد.
سپس پیاز ها را رنده میکنیم و در مقداری روغن تفت میدهیم به طوری که رنگ آن طلایی شود .
بعد گوشت چرخ کرده را به آن اضافه میکنیم تا در کنار پیاز ها سرخ شوند. در حین تفت دادن گوشت ها با پیاز ،فلفل دلمه ای نگینی خرد شده را اضافه میکنیم تا به همراه گوشت و پیاز کمی تفت بخورد.
در آخر پخت قارچ ها را به همراه ادویه مخصوص لازانیا و نمک و فلفل و زردچوبه و رب اضافه میکنیم و کاملا هم میزنیم تا همه مواد با هم مخلوط شوند و کنار هم مزه دار شوند.
بعد از آماده سازی مواد میانی لازانیا ، باید در یک قابلمه مناسب و نسبتا بزرگ ۵ لیتر آب را به جوش بیاوریم و به مقدار ۲ الی ۳ قاشق روغن و نمک داخل آن بریزیم .
ورقه های لازانیا را به آرامی و تک تک داخل آب جوش قرار دهید تا با مدت زمانی که روی جعبه لازانیا گفته شده که اصولا ۸ تا ۱۰ دقیقه می باشد لازانیا ها پخته و نرم شود.
در این فاصله میتوانید سس سفید را آماده کنید و برای این کار باید کره را داخل یک قابلمه کوچک داغ کنید و آرد سفید را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید .
سپس شیر را اضافه کنید و کمی نمک و فلفل هم داخل آن بریزید تا شیر غلیظ شود و قوامش مثل سس سفید مایونز شود.
لازانیا های پخته شده را از آب خارج کنید و با آب سرد آبکش کنید تا بهم نچسبند.
در کف ظرف یا تابه ی مورد نظر که میخواهید لازانیا را بچینید کمی روغن بریزید و تمام کف ظرف را با سیب زمینی حلقه ای شده پر کنید.
بعد یک لایه از ورقه های لازانیا را روی سیب زمینی ها بچینید و با مواد میانی لازانیا روی ورقه ها بریزید و کمی هم پنیر پیتزای رنده شده بریزید.
دوباره لایه بعدی و تا چند مرحله این لایه ها را ادامه دهید و در لایه آخر ورقه های لازانیا را بریزید و روی آن را با سس سفید پر کنید و با پنیر پیتزای خرد شده تمام سطح لازانیا را بپوشانید.
ظرف را روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا به مدت نیم ساعت لازانیا بپزد. و بعد لازانیا را به اندازه دلخواه برش میدهیم و در ظرف مورد نظر سرو میکنیم.
اگر بخواهید لازانیا را در فر بپزید باید فر را از قبل با درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و لازانیا را به مدت ۳۵ الی ۴۵ دقیقه در فر قرار دهید تا بپزند .
در انتهای پخت لازانیا قسمت گریل فر را روشن کنید و حدود ۱۰ دقیقه از بالا حرارت دهید تا پنیر روی لازانیا کمی طلایی شود. ولی مراقب باشید پنیر نسوزد.
لازانیا را وقتی از فر بیرون آوردید صبر کنید تا کمی از دمای پنیر پایین بیاید بعد سرو کنید.
پخت لازانیا در فر
مهمترین و کلیدی ترین نکات پخت لازانیا:
- برای سریع تر درست کردن لازانیا میتوانید از سس مایونز استفاده کنید و مقداری از سس را داخل کیسه فریزر ریخته وانتهای آن را سوراخ کنید و مانند قیف به طور یکسان روی مواد بریزید.
- هنگام پختن لازانیا روی حرارت گاز ،حتما روی آن شعله پخش کن بگذارید.
- برای اینکه ورق های لازانیا بعد از آبکشی بهم نچسبند و خرد نشوند آنها را روی لبه آبکش و یا روی یک حوله تمیز قرار دهید.
- در بسته بندی های لازانیا معمولا یک یا دو بسته کوچک ادویه های مخصوص لازانیا قرار دارد که میتوانید این ادویه جات را می توانید در مرحله آخر روی مواد لازانیا بریزید.
- سعی کنید مایه لازانیا را کم چرب تهیه کنید.حتی از گوشت چرخ کرده گوسفندی بدون چربی استفاده کنید.
- لازانیا دو نوع دارد که یک نوع آن نیمه آماده است و نیازی به جوشاندن در آب ندارد و نوع دیگر آن لازانیای معمولی است و روش درست کردن آن روی بسته بندی درج شده است.
نکات تکمیلی در مورد لازانیا
لازانیا جزو لازانیا و سوفله میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳۰دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱ ساعت میباشد .
لازانیا را می توانید در وعده نهار – شام – پیش غذا – سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد .