بهترین روش برای درست کردن دمپختک
دمپختک از جمله سنتی ترین و اصیل ترین غذاهای ایرانی می باشد که با مواد اولیه ویژه برنج تهیه می شود و بسیاری از ایرانیان دمپختک را در قالب های مختلف ( مانند دمپختک باقالی ، دمپختک سیب زمینی ، دمپختک نیمرو ) درست می کنند.
مواد مورد نیاز برای دمپختک
- باقالا زرد خشک : ۲ پیمانه
- برنج : ۴۰۰ گرم
- پیاز خرد شده : ۱ عدد بزرگ
- زرد چوبه : ۱ قاشق غذا خوری
- کره، روغن : به مقدار دلخواه
- نمک، فلفل : به میزان لازم
دمپختک اصیلطرز تهیه دمپختک باقالی
برای درست کردن دمپختک باید ابتدا برنج ها را بشویید و حدود نیم ساعت در آب خیس کنید.
تابه مناسبی انتخاب کنید و بر روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود. بعد باقالی ها را داخل روغن بریزید و تفت دهید. در حین تفت مقداری زرد چوبه هم به باقالی ها اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر ادویه به مشام برسد. بعد ۳ لیوان آب داخل تابه بریزید و بگذارید تا باقالی ها با حرارت ملایم نیم پز شوند.
دمپختک رستورانی
کمی که باقالا ها پخت برنج شسته شده را به آن اضافه کنید و مقداری کره هم داخل قابلمه بریزید و بگذارید تا برنج بجوشد و آب داخل قابلمه خشک شود و برنج دم بکشد.
پیاز های خرد شده را هم در مقداری روغن تفت دهید و هنگام تفت دادن کمی نمک هم به پیاز ها اضافه کنید.سپس دمپختک آماده شده را با پیاز داغ سرو کنید.
نکته برای بهتر جا افتادن دمپختک
- برای جلوگیری از سوختن کره باید در ابتدای کار روغن به آن اضافه کنید.
- برای جلوگیری از وا رفتن باقالی قبل از پختن آن را تفت دهید.
نکات تکمیلی در مورد دمپختک
دمپختک جزو پلو و چلو میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱۵دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱ ساعت و ۳۰دقیقه میباشد .
دمپختک را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۶ نفر مناسب میباشد .